כרמי הרדוף ושמן זית:
אנו מייצרים שמן זית אורגני מהזיתים שלנו שבכרמי הרדוף.
שמן הזית מעובד בכבישה קרה והוא שמן כתית מעולה.
אנו עובדים בשיתוף עם בית הבד "ריש-לקיש" שבציפורי ועובדים בהקפדה מרובה שהשמן יהיה במצב אופטימלי.
מספר דברים שכדאי שתדעו על ייצור שמן הזית שלנו:
כרמי הזיתים של הרדוף מגודלים בשיטה האורגנית מנטיעתם בשנת 1986.
כרמי הזיתים מגודלים ללא השקייה.
הטיפול בעצים, גיזום, חילון, עישוב, סיכול אבנים מתבצע על ידי אנשים עם צרכים מיוחדים המלווים על ידי אנשי הרדוף בעבודה בכרם ועל ידי מתנדבים המגיעים אלינו מכל העולם.
זנים קיימים בכרם:
סורי Souri
מקור הזן: צור, לבנון
הזן הנפוץ ביותר בישראל. עיקר גידולו במגזר הערבי באזור הגליל בכרמי בעל.
עץ בגודל בינוני, כושר השתרשות נמוך- בינוני. כניסה לפוריות בינונית, יבולים בינוניים וסירוגיים.
הפרי בינוני בגודלו. פרותיו משמשים לכבושים בשיטות שונות
עמיד למחצה ליובש, קור ומליחות.
השמן עשיר בארומה פירותית ירוקה בעל רמת חריפות ומרירות גבוהה יחסית. עשיר בחומצה אולאית ובנוגדי חמצון (פוליפנולים). שמן יציב השומר על הארומה לאורך זמן רב יחסית.
נבלי Nabali
מקור הזן: ישראל, יהודה ושומרון
עץ בגודל בינוני, כושר השתרשות טוב. כניסה לפוריות בינונית. תכולת שמן בינונית. יבולים גבוהים וסירוגיים. פרי בינוני עד גדול וקליפה עבה.
השמן בעל ארומה ייחודית, מידת חריפות ומרירות עדינה יחסית ומרקם חמאתי מיוחד.
קורנייקי Koroneiki
מקור הזן: כריתים, האי סמוס, יוון
עץ המאופיין בצימוח בינוני, רחב ונוף פתוח
העלים אליפטיים, קצרים וצרים נושא פרי מוקדם, פריחה מוקדמת ומייצר הרבה אבקה
פרי קטן, דמוי ביצה ואסימטרי. הבשלה באמצע העונה.
עמיד ליובש, חסכוני במים ובדשן
תכולת שמן גבוהה ואיכות שמן גבוהה. אחוז חומצה אוליאית גבוה ויציבות גבוהה. מאופיין בארומות עשבוניות ירוקה. ריחות של דשא קצוץ, עלים ירוקים. מרקם שמנוני. רמת חריפות ומרירות בינונית.
ברנע Barnea
זן ישראלי מכרמי זית שב"קדש ברנע" ומכאן שמו.
זן המתאים במיוחד לשיטת גידול אינטנסיבית, צימוח מהיר לגובה, צימוח צירי, תכולת שמן בינונית, פוטנציאל ליבולים גדולים, כניסה מוקדמת לפוריות
נותן יבולים יציבים- סירוגיות נמוכה יחסית, מבנה העץ מתאים למסיק ממוכן (מנערת),פופולארי מאוד בנטיעות בארץ ובעולם
פירותיו גדולים יחסית צורה מוארכת עם פיטם בולט בקצה הפרי. כמעט ואינו משמש לכבישה אלא בעיקר להפקת שמן
טעמו של השמן משתנה מאוד הן כתלות במועד המסיק והן באזור הגידול. בגולן הזן נוטה להיות בעל טעם דומיננטי ומרירות בולטת ואילו בדרום הארץ נאפיין אותו בארומה עדינה, מרירות ומידת חריפות עדינה
יתרון נוסף: שמן עדין ועמיד מאוד באחסון. מתאים לבלנד עם זנים ארומטיים חזקים.
מועד תחילת המסיק יהיה לאחר בדיקות מעבדה קפדניות באשר לבשלות הפרי
השנה, שנת תשע"ז היא השנה הראשונה שאנחנו מוסקים את הזיתים בסיוע, ליווי ושותפות בית הבד "ריש-לקיש" על מנת לשפר את איכות השמן המופק ולמתגו כראוי לשמן מובחר – אורגני ובעל איכות יוצאת מגדר הרגיל.
הזיתים הובלו כל יום לבית הבד בציפורי והופקו באותו יום.
שמן הזית שלנו בבדיקה אגרונולפטית (טעם) נמצא מאיכות מעולה וללא פגמים.
בתהליך הפקת השמן הזיתים מרוסקים, מה שנקרא כתית. לא מתבצע שום חימום לעיסת הזיתים ולכן זה "כבישה קרה".
השמן משווק במיכלי פח: 5 ליטר, 2 ליטר, 0.75 ליטר של מועצת הזיתים לשמירת איכותו.
מחירים ניתן לראות במחירון מעודכן באתר שלנו.
השמן הינו "כשר למהדרין" הרבנות האזורית עמק יזראל בהשגחת הרב מורדכי זמיר. השמן ללא חשש טבל ושביעית
נתוני מעבדה לשמן: